The Leader in Me.

28-08-2018

In 2018 hebben we, na een teamtraining over The Leader in Me, als team besloten dat we willen (gaan) werken volgens het gedachtengoed van Stephen Covey. Veel mensen kennen hem van het bekroonde leiderschapsboek 'The seven habits of highly effective people'.  De kern van dat boek is dat effectieve mensen zeven gewoontes hebben die de basis zijn voor hun succes en dat iedereen deze gewoonten bij zichzelf (verder) kan ontwikkelen. Dit gedachtengoed bleek zo universeel dat het verder is uitgewerkt voor kinderen, tieners en gezinnen.


Zo is The Leader in Me ontstaan. Het vertaalt deze zeven eigenschappen naar persoonlijk leiderschap bij leerlingen. Het is een pedagogische leerlijn voor basisscholen die leerlingen op een speelse manier 7 gewoonten aanleert gericht op persoonlijke groei en relaties  met anderen. Het gaat daarbij vooral om zelf-leiderschap. Kinderen leren wat hun eigen aandeel in dingen is en durven verantwoordelijkheid te nemen. Zo ontwikkelen ze gewoonten die ze helpen zichzelf te ontwikkelen en waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Wij vinden dit zo waardevol dat we op dit moment als team getraind worden door het CPS in het ons eigen maken van de 7 gewoonten, om het vervolgens met leerlingen en ouders te kunnen delen. 
Onder "onze school"  kun je meer lezen over The Leader in Me.


 

OBS Anne Frank in beeld

Locatie

Route
Powered by BasisOnline