Onze school

Image

Niet 'zomaar' goed onderwijs

Image

Niet zomaar ‘goed basisonderwijs’, maar open, warm, betrokken, innovatief, veel omvattend en uniek… dat vindt u op openbare basisschool Anne Frank in Leiden. Bij ons is ieder kind van harte welkom. In onze acht ‘reguliere’ groepen bieden wij basisonderwijs. Op onze Nova afdeling geven wij in vier combinatiegroepen voltijd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Ieder kind is uniek en heeft passend onderwijs nodig. Bij ons wordt ieder kind gezien, kennen wij ze allemaal bij naam en weten we hoe het met ze gaat. De zorg om kinderen is groot. Wij voeren regelmatig gesprekken met de kinderen.

Maak kennis met ons onderwijs
Ons onderwijs draait om ‘bewegend leren’, want leren doen kinderen met hun lijf. De kernvakken geven wij met pen en papier, schriftelijk wordt verbinding gemaakt in de hersenen en kinderen leren echt door te schrijven. Maar zij zien uiteraard ook dat ICT vandaag de dag niet gemist kan worden. Daarom geven wij ook lessen robotica en programmeren en gebruiken we laptops voor projecten. De digitale middelen zijn volop aanwezig. Een inspannende les wisselen wij af met creativiteit. We geven kinderen eigenaarschap over het leren want iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Wij hebben een leerlingenraad waardoor kinderen écht een stem krijgen in de school en het onderwijs. Deze stem is voor iedereen zichtbaar en te zien in het atrium.

Onze school is de plek waar kinderen ruimte krijgen om op hun eigen manier te ontwikkelen.

‘Eerst het kind, dan de leerling’

Image

Zoals de lijfspreuk van Luc Stevens ‘Eerst het kind, dan de leerling’ luidt, zo stellen wij de behoefte en de ontwikkelingen van het kind centraal in ons onderwijs. De Anne Frank school luistert naar de vraag van de ouders en geeft gehoor aan de behoefte van het kind. Samen komen we verder.

Onze missie
De kernvisie van ons onderwijs is: met respect voor de kwaliteiten van anderen, eigen talenten zo goed mogelijk ontwikkelen. We vinden het van groot belang dat kinderen zich bewust worden van hun eigen kunnen. We stimuleren de kinderen hier elke dag in. Want als zij het gevoel hebben dat ze erbij horen, gewaardeerd worden, geloof hebben in zichzelf en zelf mogen doen en ervaren, kunnen zij de beste versie van zichzelf worden.

Wij zijn als school nooit uitgeleerd

Image

Wij zijn een openbare basisschool en dat betekent dat onze schooldeur voor iedereen open staat. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Daarbij houden we rekening met elkaar en met elkaars verschillen. We gaan met respect met elkaar om. De wereld om ons heen verandert continu, dat nemen we mee in ons lesaanbod. Niet alleen de leerlingen, maar ook onze leerkrachten zijn continu in ontwikkeling. Wij blijven nieuwe manieren en nieuwe wegen voor ons onderwijs ontdekken. Dat houdt ons scherp.

Wij zijn als school, nooit uitgeleerd.
Ons onderwijs richt zich op persoonlijke ontwikkeling, het stellen van eigen doelen en het bijhouden van de eigen ontwikkeling. Dat doen we met elkaar. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Daar zijn wij van overtuigd.

Image

Onze missie

We hebben hoge verwachtingen van elkaar en van de leerlingen.
We praten met de kinderen over hun ontwikkeling(en).
We kiezen actief met een doel voor ogen.
We werken creatief samen aan oplossingen en gaan daarbij uit van vertrouwen en mogelijkheden.
We starten de werkdag met elkaar en houden ons aan afspraken.

Snel naar

Image
Creatieve les

Vakanties & vrije dagen

Alle vakanties, vrije dagen en studiedagen gedurende dit schooljaar op een rij? Ga direct naar het overzicht.
Leerling op de fiets

Onze schoolgids

Alles wat u als ouder/verzorger wilt weten staat in onze schoolgids. Lees deze rustig door en vragen zien we graag tegemoet. Bekijk de schoolgids.

Image

Aanmelden nieuwe leerling

Uw kind aanmelden als leerling op Anne Frank school? Welkom! Via de volgende link kun je de aanmelding in gang zetten. Naar de aanmeldformulier.